Tipuri de anunțuri

Site-ul oferă cinci tipuri diferite de anunțuri pe care le poți selecta în timpul editării anunțului. Tipul anunțului nu poate fi modificat atât timp cât anunțul este activ.

Aceste tipuri sunt:

  1. Vânzare

  2. Cumpărare

  3. Licitație

  4. Schimb

  5. Cadou

Cum funcționează licitațiile?

Înainte de a participa la o licitație trebuie să ai un cont activ. Dupa logare poți participa la o licitație prin introducerea unei sume mai mari decât suma minima afișată.

Când licitația s-a sfârșit , în caz că ești câștigător, vei primi un mail de confirmare.  

Lista tuturor licitații la care participi și ai participat este afișata în contul tău la secțiunea „Licitații”.

Cum promovez anunțurile?

Pentru a promova un anunț,  în contul tău, in meniul „Anunțurile mele” vei găsi toate anunțurile tale. Pentru fiecare dintre ele, ultima opțiune de la „Acțiuni” este „Promovare”. Apăsând acest buton îți vor aparea toate opțiunile de promovare pe care le poți folosi și cele pe care le folosești deja. 

Acestea sunt:

  1. Urcă anunțul tău printre primele (Data creării devine data curentă, menținându-se data expirării. Rezultatul va fi că anunțul se mută iar în primele poziții în listă)
  2. Evidențiere grafică în listă ( Anunțul tău va fi evidențiat în lista cu alte culori. )
  3. Anunțul apare in top dar și în poziția curentă (Anunțul tău va aparea printre primele și își va menține și poziția curentă. Vor fi mai multe anunțuri in top dar ele își schimbă locul oferind o expunere egală.)
  4. Atașează eticheta „URGENT” ( Anunțul tău primește un marker cu titlul „URGENT" )
  5. Afișare preferențială în hartă ( Anunțul tău va fi vizibil în harta din pagina principală. )

Cu excepția primei metode de promovare toate celelate pot avea mai multe pachete care pot fi achiziționate , în funcție de durata de acțiune a promovării. Dupa selectarea pachetului sau pachetelor dorite vei fi redirecșionat catre pagină de plată, în care ai două modalități de plată: prin ordin de plata sau transfer bancar sau plata cu cardul prin procesatorul de plați STRIPE. Nu exista niciun comision de plata la folosirea metodei de plată cu cardul.

În cazul plații cu cardul pachetele de promovare se activează imediat, pe când în cazul plății prin transfer bancar activarea lor se face la 24 de ore de la confirmarea intrării banilor in bancă. Dac afolosiți aceasta metoda, ar fi de preferat să trimiteți o confirmare a bancii pe adresa de email contact@barcidevanzare pentru o mai rapida activare. 

Cum introduc locația anuntului?

Locația anunțului este foarte importantă pentru că ofera informații relevante pentru cel care citește anunțul tău. De aceea am implementat un sistem de geolocation de la Google pentru a declara cât mai precis aceasta locație. Puteți face acest lucru introducând orasul in pozitia de deasupra hartii, ulterior se vor afisa nume asemanatoare celor introduse de tine, din care poti alege localitatea dorita. Poate fi introdusă si adresa completa cu strada si numar , caz in care markerul se va poziționa corespunzător. Puteți însă, ulterior , prin miscarea markerului cu mousul să determinați locația si mai precis păna la nivelul de cladire sau loc fix. 

În cazul în care este bifata casuta „Foloseștele setul de date din profil” harta nu mai apare si anunțul curent va prelua automat datele declarate din profilul tau. Dacă vrei să introduci altă locație decât cea implicita , debifarea acestei opțiuni îți va permite să introduci locația manual.

From dropdown you are selecting general location of your advert while selecting it on the map you are being more precise. Also if the location search of the marketplace is set to geolocation, people who search by location will find your ad more easier. Location sSearch of the marketplace can also be set as list of predefined values in which case value from the dropdown is being used.

Exista limitări la numărul de anunțuri postate pentru un utilizator?

Momentan numărul de anunțuri postate de un utilizator nu este limitat, dar în cazuri de abuz sau de nerespectare a termenilor si conditiilor de functionare a site-ului acestea vor fi notificate. 

Cum pot contacta autorul anunțului?

Autorul unui anunț poate fi contactat prin două metode: prin mesageria site-ului sau telefonic. 

Ambele opțiuni sunt disponibile sub numele autorului anuntului in chenare diferite colorate in rosu pentru numarul de telefon si in gri pentru a trimite un mesaj. 

În mod excepțional, un comentariu lasat in partea de jos al anunțului îl poate avertiza pe autorul asupra unor interesului pentru anunțul lui. Datorita faptului ca aceste comentarii sunt revizuite de un administrator , e posibil ca ele sa apară mai tarziu decat mesajul simplu. In plus, acesta va fi public, ceea ce nu întotdeuna e în folosul părților.  

Cum funționează sistemul de comentarii?

Sunt doua tipuri de comentarii pentru un utilizator:  în calitatea lui de vânzător și în calitatea lui de cumpărator. Un comentariu odată făcut nu mai poate fi schimbat. Când un utilizator vizitează profilul tău el vede câteva comentarii la anunț sau pe toate. La orice comentari use poate răspunde .

Ce sunt anunțurile preferate?

Dacă ai gasit un anuț interesant sau la care vrei să revii mai tărziu poți să-l marchezi ca favorit. El va fi salvat in profilul tău si poate fi vizionat alaturi de celalte anunțuri favorite în paonul de bord la secțiunea „Anunțuri preferate” .

Cum pot să reclam un anunț?

Dacă ți se pare ca un anunț nu respectă termenii si conditiile siteului, regulile de bun simt sau îți aduce un prejudiciu personal, il poți raporta din pagina alui apăsînd pe butonul „Raportează” din meniul „Ce poti face cu anuntul” indicând motivul/motivele pentru care ai facut reclamația. Anunțil va rămâne activ pâmă când administratorul va decide cum va soluționa cazul, caz în care vei primi si tu un email.